Madpakker og pålæg, Varme retter
Pirogger med tun
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
1125/270
kJ/kcal
Energi
36
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
13
g
Protein
30
g
Frugt/grønt pr. stk.
27
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
10 stk.
½ pakke gær (25 g)
3 dl vand
½ tsk. salt
1 spsk. flydende fedtstof
30 g hørfrø (ca. ½ dl)
75 g havregryn (ca. 2 dl)
200 g fuldkornshvedemel (ca. 3½ dl)
ca. 225 g hvedemel (ca. 3½ dl)
Fyld
1 spsk. flydende fedtstof
½ porre (ca. 100 g)
½ bakke champignon (ca. 100 g)
1-2 gulerødder (ca. 100 g)
1 dåse tun i vand (140 g)
1 spsk. sojasovs
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. stødt paprika
½ tsk. salt
peber
100 g salattern med højst 17 % fedt
Pensling
1 æg
Sådan gør du
Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk den til, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min., mens du laver fyldet.
Snit porren fint. Skær champignoner i tynde skiver. Riv gulerødderne groft. Svits grøntsagerne let i fedtstoffet. Tilsæt afdryppet tun og krydderier, og smag til.
Slå dejen ned, og del den i 10 stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel, ca. 15 cm i diameter. Fordel fyldet på den ene halvdel af hvert dejstykke. Fordel osten ovenpå.
Pensl dejkanterne med sammenpisket æg, og fold piroggen sammen til en halvmåne. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Pensl piroggerne, og lad dem efterhæve i ca. 15 min. på en bageplade med bagepapir.
Bag piroggerne ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.
Servering
Server pirogger som en frokostret med råkost til. De er også lækre i madpakken.
Opbevaring
Du kan fryse pirogger.
Variation
Du kan anvende røget laks (evt. varmrøget), skinke, kogt eller stegt kylling i stedet for tun.
Forårsløg eller løg kan erstatte porre.