Pizza på blomkålsbund
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1350/320
kJ/kcal
Energi
9
g
Kulhydrat
23
g
Fedt
18
g
Protein
175
g
Frugt/grønt pr. person
3
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 blomkålshoved (ca. 460 g)
1 pakke frisk mozzarellaost (125 g)
3 æg
1 tsk. salt
Fyld
2 bøftomater (ca. 250 g)
1 lille rødløg (ca. 55 g)
5 spsk. pesto (¾ dl)
3 spsk. revet parmesan (ca. 20 g)
1 dl sorte oliven (ca. 50 g)
1 spsk. frisk oregano eller 2 tsk. tørret
Sådan gør du
Halver blomkålen, og del den dernæst i kvarte.
Riv blomkålen groft på et rivejern. Du kan også bruge en blender.
Riv mozzarellaen groft.
Bland blomkål og ost sammen med æg og salt.
Fordel ”dejen” ud i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir, og forbag den i 10 min. ved 200 °C.
Fyld
Skær tomater og rødløg i tynde skiver.
Fordel pesto, grøntsager og oliven på den forbagte bund.
Drys oregano og revet parmesan over, og bag pizzaen i ca. 15 min. ved 200 °C
Servering
Server pizzaen straks med salat til.
Variation
Du kan lave bunden af andre grøntsager, f.eks. broccoli, persillerod eller pastinak. Det er en god måde at få brugt sine grøntsagsrester på.
Tip
Du kan bruge blomkålsris i stedet for at rive et helt blomkål. Kom evt. en rest kylling, røget laks eller rejer på pizzaen.