Varme retter, Vegetar
Pocherede æg i tomatsovs
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1325/315
kJ/kcal
Energi
26
g
Kulhydrat
14
g
Fedt
18
g
Protein
440
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 løg (ca. 100 g)
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)
1 squash (ca. 285 g)
½ spidskål (ca. 400 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 tsk. stødt paprika, gerne røget
1 tsk. stødt spidskommen
2 dåser hakkede tomater (800 g)
1 stor dåse tomatpuré (140 g)
salt, peber
evt. ½ tsk. sukker
4 æg
½ bundt persille
100 g salattern med højst 17 % fedt
Sådan gør du
Snit løg, og hak eller pres hvidløget. Halver chilien, og fjern kernerne. Skær chilien i små tern. Skær peberfrugt og squash i tern. Skær spidskål i fine, korte strimler. Sauter løg, hvidløg, chili og peberfrugt i fedtstoffet på en stor pande med høje sider.
Tilføj squash og spidskål, når løgene er klare. Steg det med i 5-7 min., eller indtil grøntsagerne er faldet lidt sammen.
Tilføj hakkede tomater, tomatpuré, paprika, spidskommen, og lad det simre ved lav varme i ca. 15 min. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. sukker.
Lav 4 fordybninger i tomatsovsen, og knæk et æg i hver fordybning. Lad panden simre under låg i ca. 10 min., eller indtil æggehviden er fast, og æggeblommen stadig er løbende.
Smuldr salattern og hakket persille på toppen lige inden servering.
Servering
Server retten varm med ristet rugbrød, fuldkornsbrød eller grøntsagsspaghetti vendt i pesto til.
Tip
Hvis du gerne vil have en mindre grov sovs, kan du blende lidt af sovsen med en stavblender, inden du tilsætter æggene.