Varme retter
Porrerisotto med grønkålstopping
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
2150/515
kJ/kcal
Energi
49
g
Kulhydrat
25
g
Fedt
19
g
Protein
180
g
Frugt/grønt pr. person
16
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
1 person
1 lille porre (ca. 130 g)
½ dl fuldkornsris (ca. 45 g)
2 tsk. flydende fedtstof
1 skive hokkaidogræskar uden skal (ca. 50 g)
1 dl grøntsagsbouillon
½ tsk. salt
peber
75 g hytteost
Topping
½ dl grønkål (ca. 25 g)
10 hasselnødder
1 tsk. flydende fedtstof
¼ tsk. røget paprika
Sådan gør du
Snit porren fint. Svits porre og ris i fedtstoffet i 2-3 min.
Tilsæt bouillon, og lad det koge med låg i ca. 10 min. Vær opmærksom på, at nogle typer fuldkornsris kræver længere tilberedningstid.
Skær hokkaidoen i tern, og tilsæt den sammen med salt og peber. Kog i yderligere ca. 5 min.
Hak grønkål og nødder groft. Rist det let i fedtstoffet, og krydr med paprika. Rør hytteosten i risottoen, og drys toppingen over lige inden servering.
Servering
Server evt. en let salat til.