Provencalsk kalkunpostej

Varme retter, Madpakker og pålæg

Provencalsk kalkunpostej

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1075/255

kJ/kcal

Energi

9

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

31

g

Protein

25

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

½ dl finvalsede havregryn

1½ dl skummet- eller minimælk

1 lille løg (ca. 55 g)

1-2 fed hvidløg

400 g hakket kalkunkød

1 æg

1 spsk. kartoffelmel

1 tsk. provencekrydderi (herbes de Provence)

1 tsk. salt

½ tsk. hvid peber

8-20 grønne oliven m. paprikafyld (ca. 50 g)

100 g kogt, røget eller stegt kalkunbryst

Sådan gør du

Udblød havregryn i mælken. Pil løget, og hak eller riv det fint. Pres hvidløg. Rør alle ingredienser til farsen med undtagelse af oliven og kalkunbryst godt sammen.

Skær oliven i skiver, og skær kalkunbrystet i små tern. Bland begge dele i farsen. Kom farsen i en smurt form (ca. 1 l), og bag den ved 200° C i ca. 1 time.

Servering

Provencalsk kalkunpostej kan serveres varm eller kold skåret i skiver.

Opbevaring

Provencalsk kalkunpostej kan fryses.

Alternativ

Hvis kalkunkødet er krydret med salt fra producenten, skal saltmængden nedsættes til ½ tsk.

Hakket kyllingekød og kogt eller stegt kyllingebryst kan erstatte kalkun.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.