Varme retter, Madpakker og pålæg
Provencalsk kalkunpostej
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1075/255
kJ/kcal
Energi
9
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
31
g
Protein
25
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
½ dl finvalsede havregryn
1½ dl skummet- eller minimælk
1 lille løg (ca. 55 g)
1-2 fed hvidløg
400 g hakket kalkunkød
1 æg
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. provencekrydderi (herbes de Provence)
1 tsk. salt
½ tsk. hvid peber
8-20 grønne oliven m. paprikafyld (ca. 50 g)
100 g kogt, røget eller stegt kalkunbryst
Sådan gør du
Udblød havregryn i mælken. Pil løget, og hak eller riv det fint. Pres hvidløg. Rør alle ingredienser til farsen med undtagelse af oliven og kalkunbryst godt sammen.
Skær oliven i skiver, og skær kalkunbrystet i små tern. Bland begge dele i farsen. Kom farsen i en smurt form (ca. 1 l), og bag den ved 200° C i ca. 1 time.
Servering
Provencalsk kalkunpostej kan serveres varm eller kold skåret i skiver.
Opbevaring
Provencalsk kalkunpostej kan fryses.
Alternativ
Hvis kalkunkødet er krydret med salt fra producenten, skal saltmængden nedsættes til ½ tsk.
Hakket kyllingekød og kogt eller stegt kyllingebryst kan erstatte kalkun.