Brød
Pull-apart pestobrød
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. 2 stk. (ca. 50 g)
500/120
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
4
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
39
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
1 brød
½ pakke gær (25 g)
1 dl lunken vand
2 dl kærnemælk
1 æg
1 tsk. salt
225 g grahamsmel (ca. 3¾ dl)
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
4 spsk. grøn pesto (ca. 60 g)
1-2 dl kærnemælk, til dyp
Sådan gør du
Opløs gæren i væsken. Tilsæt æg og salt, og melet lidt efter lidt. Hold noget af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
Slå dejen ned, og del den i to. Rul hvert dejstykke ud til en aflang firkant på ca. 40 x 25 cm, og fordel 2 spsk. pesto på hver del. Rul det sammen på den lange led, og skær stykker ud på ca. 2 cm.
Dyp hver dejklump i kærnemælk forsigtigt en for en, og placer dem sammen i en springform på ca. 25 cm i diameter, beklædt med bagepapir, i et lag. Kassér overskydende kærnemælk. Lad brødet efterhæve i ca. 15 min.
Bag det midt i ovnen ved 200° C i ca. 20 min.
Tag brødet ud af formen, og afkøl det på en bagerist.
Variation
Brug oliventapenade, rød pesto eller andet i stedet for grøn pesto.