Aftensmad
Pulled fish med coleslaw
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion
1425/340
kJ/kcal
Energi
18
g
Kulhydrat
14
g
Fedt
32
g
Protein
315
g
Frugt/grønt pr. stk.
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 portioner
2 tsk. flydende fedtstof
½ lille spidskål (ca. 280 g)
1 stor gulerod (ca. 145 g)
1 dl skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
½ lime
½ tsk. salt, peber
2 tomater (ca. 150 g)
1 lille rødløg (ca. 55 g)
½ lime
1 spsk. olie
salt, peber
1 pakke mørksejfilet eller anden hvid fisk (ca. 250 g)
3 spsk. taco krydderiblanding
Sådan gør du
Snit spidskål fint, og riv guleroden groft. Rør grøntsager sammen med skyr. Pres saft af ½ lime, og tilsæt saft, salt og peber. Halver tomater, skær dem i små tern. Hak løget fint. Bland tomater og løg. Pres saft af den anden halve lime. Tilsæt olien. Smag til med salt og peber. Fjern evt. skindsiden på fisken med en skarp kniv. Vend fileterne i taco krydderiblanding. Steg dem i fedtstoffet i 2-3 minutter på hver side, indtil fisken er gylden og gennemstegt. Tag dem af varmen, træk fiskestykkerne i strimler med en gaffel og bland dem forsigtigt med salsaen.
SERVERING
Serveres f.eks. i en fuldkornstortilla.
TIP
Brug en færdigblandet kålblanding i stedet for spidskål og gulerod.
DIÆTISTENS KOMMENTAR
KULHYDRAT
Kål og gulerødder bidrager med kostfibre. Retten har et lavt indhold af kulhydrat, primært fra kostfibre, som ikke giver blodsukkerstigning. Det er tilbehør som f.eks. tortilla eller kartofler, der giver blodsukkerstigning efter måltidet.Vælg en fuldkornsvariant af tortilla.
FEDT
Når du vælger syrnet mælkeprodukt med Nøglehulsmærket, har det et lavt indhold af mættet fedt.
PROTEIN
Fisk er en god kilde til protein. Fødevarestyrelsen anbefaler at spise 350 g fisk om ugen – varier mellem
forskellige typer fisk.