Tilbehør, Sovse og dressinger
Rabarberchutney
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. spsk. (ca. 15 g)
75/20
kJ/kcal
Energi
2
g
Kulhydrat
0
g
Fedt
0
g
Protein
10
g
Frugt/grønt pr. stk.
13
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4½ dl
1 lille bundt rabarber (ca. 300 g)
1 rødløg (ca. 100 g)
½-1 rød chilipeber
2 cm rå ingefær
1 spsk. flydende fedtstof
60 g rosiner, gerne lyse (ca. 1 dl)
½ tsk. stødt kardemomme
½ dl æbleeddike
sødemiddel svarende til ca. 25 g sukker
salt, peber
Sådan gør du
Skær rabarberne i mindre stykker. Halver løget, og skær det i tynde skiver. Flæk chilipeberen, eller skær den i tynde ringe. Skræl ingefæren, og riv den fint.
Svits rabarber, løg og chili i fedtstoffet i nogle min., uden at det tager farve.
Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen sødemiddel, og småkog blandingen i ca. 15 min. uden låg, til rabarberne er kogt let ud.
Tag gryden af varmen, og tilsæt sødemiddel. Smag til med salt og peber.
Afkøl chutneyen.
Servering
Server chutney til for eksempel lammerullesteg, fjerkræ eller fisk.
Opbevaring
Chutneyen kan holde sig i ca. en uge i køleskabet.
Tip
Du kan bruge ½-1 tsk. stødt cayennepeber eller chiliflager i stedet for chilipeber.