Rabarbercrumble

Desserter og kager

Rabarbercrumble

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

675/160

kJ/kcal

Energi

14

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

4

g

Protein

75

g

Frugt/grønt pr. person

15

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

6 personer

3 små stilke rabarber (ca. 150 g)
20 jordbær (ca. 300 g)
sødemiddel svarende til 50 g sukker, gerne flydende
1 spsk. vaniljesukker


Crumble
1 æggehvide
1 spsk. sukker
2 skiver fuldkornsknækbrød (ca. 25 g)
75 g mandler (ca. 2 dl)
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. flydende fedtstof

Sådan gør du

Skær rabarber i mindre stykker. Skær jordbærrene i skiver. Bland sødemiddel sammen med rabarber
og jordbær. Tilsæt vaniljesukker.

Hæld rabarber og jordbær i et ovnfast fad på ca. 22 cm i diameter.

Crumble

Pisk æggehvide og sukker helt stift.

Blend knækbrød og mandler groft. Tilsæt vaniljesukker og fedtstof. Vend den stiftpiskede æggehvide i blandingen.

Fordel det over rabarber og bær, og bag crumblen i ca. 30 min. ved 180° C

Servering

Server rabarbercrumble til dessert med f.eks. græsk yoghurt 2 % smagt til med vanilje eller hakkede mynteblade.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Udfyld formularen og modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.