Desserter og kager
Rabarbercrumble
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
675/160
kJ/kcal
Energi
14
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
4
g
Protein
75
g
Frugt/grønt pr. person
15
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
6 personer
3 små stilke rabarber (ca. 150 g)
20 jordbær (ca. 300 g)
sødemiddel svarende til 50 g sukker, gerne flydende
1 spsk. vaniljesukker
Crumble
1 æggehvide
1 spsk. sukker
2 skiver fuldkornsknækbrød (ca. 25 g)
75 g mandler (ca. 2 dl)
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. flydende fedtstof
Sådan gør du
Skær rabarber i mindre stykker. Skær jordbærrene i skiver. Bland sødemiddel sammen med rabarber
og jordbær. Tilsæt vaniljesukker.
Hæld rabarber og jordbær i et ovnfast fad på ca. 22 cm i diameter.
Crumble
Pisk æggehvide og sukker helt stift.
Blend knækbrød og mandler groft. Tilsæt vaniljesukker og fedtstof. Vend den stiftpiskede æggehvide i blandingen.
Fordel det over rabarber og bær, og bag crumblen i ca. 30 min. ved 180° C
Servering
Server rabarbercrumble til dessert med f.eks. græsk yoghurt 2 % smagt til med vanilje eller hakkede mynteblade.