Desserter og kager
Rabarberdrøm med hvid chokolade
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
650/155
kJ/kcal
Energi
12
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
5
g
Protein
125
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
300 g rabarber, friske eller frosne
200 g jordbær, friske eller frosne
1 vaniljestang
sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker, gerne flydende
½ dl piskefløde
150 g græsk yoghurt 2 %
30 g hvid chokolade
evt. sødemiddel
Pynt
hvid chokolade
evt. citronmelisse
Sådan gør du
Skær rabarberne i ca. 2 cm lange stykker, og halver jordbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kog rabarber, jordbær og vaniljestang i ca. 10 min. ved jævn varme uden låg. Hæld evt. overskydende væske fra, hvis rabarberne væsker meget. Fjern kompotten fra varmen, og tilsæt sødemiddel.
Pisk fløden stiv, og vend den i yoghurten. Hak chokoladen, og bland det i. Smag evt. til med sødemiddel.
Servering
Server desserten i portionsglas. Læg kompotten nederst og fordel yoghurtblandingen over. Pynt med lidt hvid chokolade og evt. citronmelisse.