
Desserter og kager
Rabarberkage
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
500/65
kJ/kcal
Energi
14
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
3
g
Protein
15
g
Frugt/grønt pr. stk.
25
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 stk.
4 æg
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
50 g flydende fedtstof med Nøglehulsmærket
2 dl minimælk
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
125 g Perfect Fit eller andet søde- og bagemiddel
3 tsk. bagepulver
Fyld
300 g rabarber
1 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
25 g mandelflager eller -splitter
Sådan gør du
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt med en elpisker. Rør flydende fedtstof og mælk i, mens der piskes.
Bland mel, sødemiddel og bagepulver, sigt det i dejen, og rør det sammen. Hæld dejen i en smurt lille bradepande ca. 22 x 30 cm.
Skyl rabarberne, snit dem i ca. 1 cm. stykker, og fordel dem på dejen. Drys sukker, kanel og mandelflager over.
Bag kagen ved 200° C i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille.
Servering
Server rabarberkage som dessert, evt. med en kugle is, eller som sødt mellemmåltid til kaffen.