Drikke
Rabarbersaft
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. glas (2 dl)
110/25
kJ/kcal
Energi
3
g
Kulhydrat
0
g
Fedt
1
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
1
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
Ca. 1 liter
500 g rabarber (ca. 5 stængler)
6 dl vand
flydende sødemiddel svarende til ca. 100 g sukker
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
2 stjerneanis, kan udelades
evt. konserveringsmiddel
evt. Non-oxal (calciumchlorid)
Sådan gør du
Skær rabarberne i stykker á ca. 1 cm. Kog rabarber og vand i ca. 20 min. med låg. Hæld blandingen i en sigte med et rent klæde eller i en saftpose. Lad det dryppe af i et par timer.
Pres evt. lidt i blandingen, når det meste saft er dryppet igennem.
Bland sødemiddel og evt. konserveringsmiddel i den afdryppede saft. Tilsæt evt. Non-oxal (calciumclorid) efter anvisning på emballagen.
Hæld saften i rene flasker.
Servering
Bland rabarbersaft i forholdet 1 del saft til 1½-2 dele vand.
Opbevaring
Opbevar saften i køleskab.
Du kan fryse den koncentrerede saft i mindre portioner. Udelad sødemiddel og konserveringsmiddel og sød, når du vil drikke saften.