Desserter og kager
Risalamande med kirsebærsovs
Ernæringsindhold
900/215
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
12
g
Fedt
6
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. person
13
g
Kulhydrat 100 g
100/25
kJ/kcal
Energi
5
g
Kulhydrat
0
g
Fedt
0,5
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
Risalamande
60 g grødris (ca. ¾ dl)
4 dl letmælk
1 dl vand
½ vaniljestang
10 g mandler (ca. 10 stk.)
sødemiddel efter smag
1 dl piskefløde
Kirsebærsovs
2 dl syltede dessertkirsebær og saft uden tilsat sukker og sødemiddel
1 dl vand
½ spsk. kartoffelmel
½ tsk. Perfect Sød eller andet flydende sødemiddel svarende til 20 g sukker
Sådan gør du
Risalamande
Kog grødris, mælk, vand og flækket vaniljestang til grød ved svag varme i ca. 40 min.
Afkøl grøden, og tag vaniljestangen op.
Smut og hak mandlerne. Tilsæt mandlerne i grøden, og smag til med sødemiddel.
Pisk fløden stiv, og vend det i grøden.
Kirsebærsovs
Varm kirsebær og saft op til kogepunktet. Fjern det fra varmen. Hæld kartoffelmelet ud i vandet under omrøring. Smag kirsebærsovsen til med sødemiddel.
Servering
Server risalamande med kirsebærsovs.
Kom evt. en hel mandel i.
Tip
1 dl piskefløde kan erstattes af 1 dl Cremefine til piskning 19 %. Herved nedsættes indholdet af fedt til 8 g pr. person.