Tilbehør, Madpakker og pålæg
Ristet karrykål
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
100/20
kJ/kcal
Energi
2
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
1
g
Protein
50
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 skive hvidkål (ca. 200 g)
1-2 tsk. rød karrypasta efter smag
½ lime, usprøjtet
4-5 stilke frisk persille
salt, peber
Sådan gør du
Snit kålen fint. Svits den let i karrypastaen, uden at den brunes. Rør nogle gange i kålen.
Riv skallen af limen, og pres saften ud. Tilsæt limeskal og saft, og lad kålen småkoge i nogle min., til den er tilpas mør og stadig har bid. Hak persillen, og vend den i. Smag til med salt og peber.
Servering
Server f.eks. ristet karrykål på rugbrød med f.eks. kylling, røget ørred eller anden fisk.
Variation
Du kan anvende andre typer af kål i stedet for hvidkål, f.eks. spidskål, farvet spidskål eller savojkål.