Morgenmad
Ristet mysli med rugbrød
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion (ca. 20 g)
250/60
kJ/kcal
Energi
8
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
2
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
46
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
25 portioner
3 skiver mørkt rugbrød (ca. 150 g)
3 dl grovvalsede havregryn (ca. 100 g)
50 g knækket boghvede
3 spsk. sesamfrø (ca. 25 g)
50 g græskarkerner
1 tsk. vaniljesukker
1 dl rosiner (ca. 60 g)
Sådan gør du
Riv rugbrødet, og bland det med havregryn, boghvede, sesamfrø, græskarkerner og vaniljesukker.
Rist myslien på en tør pande i 2-3 min., til den får en gylden farve. Afkøl den herefter, og tilsæt rosiner.
Servering
Server myslien som drys på syrnede mælkeprodukter.
Tip
Myslien kan med fordel ristes i ovnen på en plade med bagepapir. Husk at vende blandingen en gang imellem.
Opbevares tørt, f.eks. i et glas med tætsluttende låg.