Tilbehør, Salater
Rød spidskålssalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
525/125
kJ/kcal
Energi
16
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
3
g
Protein
175
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 fennikel (ca. 140 g)
½ rød spidskål (ca. 400 g)
1 lille mango (ca. 150 g)
Marinade
1 lime, usprøjtet
½ spsk. honning
1 spsk. hvid balsamico
1 spsk. olie
salt, peber
Pynt
1 spsk. pistacienødder
grønt drys fra fennikel
Sådan gør du
Skær det grønne “drys” af fenniklen, og gem det til pynt. Halver fenniklen, og skær den i tynde skiver.
Riv skallen af limen, og pres saften af den. Pisk saften sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Lad fenniklen trække i marinaden i mindst 30 minutter.
Snit spidskålen helt fint. Skær mangoen i mindre stykker.
Rist pistacienødderne, og hak dem groft.
Bland fennikel og spidskål sammen. Vend mangostykkerne i, og drys “grønt drys” fra fenniklen og nødder over salaten.
Servering
Server salaten til f.eks. kød, fisk eller fjerkræ eller til en grøntsagsret.