Tilbehør, Salater
Rødbede-tzatziki
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion
375/90
kJ/kcal
Energi
11
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
7
g
Protein
90
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2-3 rødbeder (ca. 350 g)
1 fed hvidløg
200 g græsk yoghurt 2 % fedt
½ usprøjtet citron
1 lille bundt persille (ca. 20 g)
salt, peber
Sådan gør du
Overhæld rødbederne med kogende vand, og skræl dem. Riv rødbederne groft.
Pres hvidløget, og bland det med yoghurten.
Riv skallen af den halve citron fint. Pres citronen. Hæld skal og 1 spsk. saft i yoghurtblandingen. Bland rødbederne i. Hak persillen fint, og tilsæt den. Smag til med salt og peber.
Servering
Server rødbede-tzatziki til f.eks. hakkebøf, stegt kylling eller en grøntsagsret.