Rødbedegravad laks
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
700/165
kJ/kcal
Energi
2
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
16
g
Protein
70
g
Frugt/grønt pr. person
1
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
6 personer
1 fersk laksestykke med skind (ca. 450 g)
1 rødbede (ca. 130 g)
1 citron, usprøjtet
2 spsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. fennikelfrø, kan udelades
1 bundt dild
1 fennikel (ca. 130 g)
1 agurk (ca. 285 g)
Vinaigrette
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. olie
1 spsk. vand
1 nip sukker salt,
peber
Sådan gør du
Gå fisken efter for ben, og dup den tør med køkkenrulle.
Skræl rødbeden, skyl den, og riv den groft. Der må ikke være jordrester eller skræl tilbage. Riv skallen af citronen. Bland rødbede og citronskal med salt, sukker og fennikelfrø.
Smør kødsiden godt ind i blandingen, og pak den tæt i et par lag husholdningsfilm. Læg den i køleskab, i en beholder eller pose, i mindst 1 døgn, men gerne op til 2-3 dage.
Pak laksen ud, og skrab rødbedeblandingen af, og kasser den. Fjern skindet fra laksen, og skær den ud i meget tynde skiver.
Riv dilden i grove stykker.
Snit fennikel og agurk i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Bland ingredienserne til vinaigretten, og vend fennikel og dild i.
Fordel agurk, fennikel og dild på 6 tallerkener, og anret laksen henover.
SERVERING
Server rødbedegravad laks som forret, f.eks. sammen med et stykke fuldkornsflute.
Tip
Når man bruger rå laks, er det vigtigt, at laksen har ligget på frys i minimum 24 timer. Lad laksen tø langsomt op i køleskabet, inden du går i gang med opskriften.