Rødbedesalat med brombær

Tilbehør

Rødbedesalat med brombær

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

675/160

kJ/kcal

Energi

17

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

5

g

Protein

230

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

2-3 rødbeder (ca. 300 g)
½ lille rødløg (ca. 30 g)
10 brombær (ca. 50 g)
1 spsk. kapers, kan udelades
2 håndfulde rucolasalat (ca. 60 g)

 

Marinade
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. vand
1 spsk. olie
salt, peber

 

Pynt
1 spsk. græskarkerner

Sådan gør du

Skær rødbederne i små tern. Giv halvdelen af rødbederne et opkog i 4-5 min. i letsaltet vand.

Hæld de kogte rødbeder i en sigte. Snit rødløget i tynde skiver, og bland dem med de kogte rødbeder.

Bland ingredienserne til marinaden, og hæld den over de lune rødbedetern og rødløg. Afkøl blandingen.

Bland de rå rødbedetern i sammen med brombær, kapers og rucola.

Drys græskarkernerne over salaten lige inden servering. Du kan evt. riste dem først.

Servering

Server rødbedesalat med brombær til kogt eller stegt kød, fjerkræ eller fisk.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.