Tilbehør
Rødbedesalat med brombær
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
675/160
kJ/kcal
Energi
17
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
5
g
Protein
230
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
2-3 rødbeder (ca. 300 g)
½ lille rødløg (ca. 30 g)
10 brombær (ca. 50 g)
1 spsk. kapers, kan udelades
2 håndfulde rucolasalat (ca. 60 g)
Marinade
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. vand
1 spsk. olie
salt, peber
Pynt
1 spsk. græskarkerner
Sådan gør du
Skær rødbederne i små tern. Giv halvdelen af rødbederne et opkog i 4-5 min. i letsaltet vand.
Hæld de kogte rødbeder i en sigte. Snit rødløget i tynde skiver, og bland dem med de kogte rødbeder.
Bland ingredienserne til marinaden, og hæld den over de lune rødbedetern og rødløg. Afkøl blandingen.
Bland de rå rødbedetern i sammen med brombær, kapers og rucola.
Drys græskarkernerne over salaten lige inden servering. Du kan evt. riste dem først.
Servering
Server rødbedesalat med brombær til kogt eller stegt kød, fjerkræ eller fisk.