Rødbedesalat med kirsebær

Tilbehør, Salater

Rødbedesalat med kirsebær

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

650/155

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

6

g

Fedt

4

g

Protein

160

g

Frugt/grønt pr. person

12

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

6 personer

800 g rødbeder med skræl (ca. 6 stk.)
6 stjerneanis
1 tsk. salt
1 lille rødløg (ca. 65 g)
50 g tørrede kirsebær eller andre tørrede bær
25 g valnødder


Marinade
2 spsk. æbleeddike
1½ spsk. revet peberrod
1 spsk. olie
salt, peber
1 bakke salatblade, f.eks. spinat eller rucola (ca. 100 g)

Sådan gør du

Kog rødbederne i ca. 40 min. sammen med stjerneanis og salt.

Kassér stjerneanis. Skyl rødbederne i koldt vand, og pil derefter skrællen af. Skær rødbederne i både. Skær rødløget i tynde skiver. Hak valnødderne groft, og skær evt. bærrene i mindre stykker.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Bland marinaden med rødbeder og tørrede bær. Læg salatbladene på et fad, og fordel rødbederne ovenpå. Drys valnødderne over.

Servering

Server salaten som tilbehør til frokost eller varm mad.

Tip

Du kan erstatte revet peberrod med 1 tsk. lakridspulver.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.