Tilbehør, Salater
Rødbedesalat med kirsebær
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
650/155
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
6
g
Fedt
4
g
Protein
160
g
Frugt/grønt pr. person
12
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
6 personer
800 g rødbeder med skræl (ca. 6 stk.)
6 stjerneanis
1 tsk. salt
1 lille rødløg (ca. 65 g)
50 g tørrede kirsebær eller andre tørrede bær
25 g valnødder
Marinade
2 spsk. æbleeddike
1½ spsk. revet peberrod
1 spsk. olie
salt, peber
1 bakke salatblade, f.eks. spinat eller rucola (ca. 100 g)
Sådan gør du
Kog rødbederne i ca. 40 min. sammen med stjerneanis og salt.
Kassér stjerneanis. Skyl rødbederne i koldt vand, og pil derefter skrællen af. Skær rødbederne i både. Skær rødløget i tynde skiver. Hak valnødderne groft, og skær evt. bærrene i mindre stykker.
Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Bland marinaden med rødbeder og tørrede bær. Læg salatbladene på et fad, og fordel rødbederne ovenpå. Drys valnødderne over.
Servering
Server salaten som tilbehør til frokost eller varm mad.
Tip
Du kan erstatte revet peberrod med 1 tsk. lakridspulver.