Varme retter
Rodfrugtsuppe med krydrede kødboller
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1250/295
kJ/kcal
Energi
27
g
Kulhydrat
10
g
Fedt
21
g
Protein
150
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
Kødboller
2-3 kugler hakket grønkål (ca. 50 g)
1 lille løg (ca. 50 g)
½ lille rød chilipeber
250 g hakket skinkekød med højst 10 % fedt
1 æg
2 spsk. havregryn, finvalsede
½ tsk. salt
peber
Til kogning
¾ l vand
1 tsk. salt
Suppe
1 løg (ca. 100 g)
1 spsk. fedtstof
4 kartofler (ca. 250 g)
1-2 persillerødder (ca. 200 g)
1 skive knoldselleri (ca. 200 g)
½ l grønsagsbouillon
1-2 laurbærblade
2 dl skummet- eller minimælk
salt, hvid peber
Sådan gør du
Kødboller
Tø grønkålen op. Hak halvdelen af løget, eller riv det fint. Fjern kernerne fra chilipeberen, og hak den fint.
Bland alle ingredienserne til farsen godt sammen.
Kog vand og salt op. Form farsen med en teske til små kødboller, og kom dem i det kogende vand. Kog kødbollerne i 5-6 minutter. Når kødbollerne er kogte, stiger de op til overfladen.
Suppe
Hak løget sammen med det halve løg, der er tilovers fra kødbollerne. Skær kartofler, persillerødder og selleri i mindre stykker. Svits det i fedtstoffet, uden at det tager farve. Tilsæt en ½ l siet kogevand fra kødbollerne samt bouillon og laurbærblad.
Lad suppen småkoge i ca. 20 min., til grøntsagerne er godt møre. Tag laurbærblad op, og blend suppen.
Kom kødbollerne i sammen med mælken, og varm suppen godt igennem. Smag suppen til med salt og peber.
Servering
Server rodfrugtsuppe med krydrede kødboller med fuldkornsbrød til.
Variation
Persillerødderne kan erstattes af pastinak.