Tilbehør, Salater, Kolde retter
Røget makrel med asparges-tomatsalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1700/405
kJ/kcal
Energi
7
g
Kulhydrat
33
g
Fedt
20
g
Protein
265
g
Frugt/grønt pr. person
2
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
500 g cherrytomater, gerne gule og røde (ca. 35 stk.)
1 lille rødløg (ca. 55 g)
2 spsk. olie, gerne olivenolie
2 spsk. rød balsamico
salt, peber
1 stort bundt grønne asparges (500 g)
1-2 hele røget makrel (ca. 400 g)
Sådan gør du
Skær cherrytomaterne i halve. Snit rødløget fint.
Bland olie og balsamico, og smag til med salt og peber.
Bland tomater og rødløg, og hæld marinaden over. Lad det trække i mindst ½ time.
Knæk enderne af aspargesstænglerne, og damp dem til de er møre, men stadig har lidt bid.
Fjern skind og ben fra makrellen. Pluk den.
Anret asparges på en tallerken, hæld tomatsalat over, og slut med plukket makrel. Pynt evt. med lidt dild.
Servering
Server røget makrel med asparges-tomatsalat med fuldkornsbrød til.
Variation
Du kan bruge varmrøget laks eller rejer i stedet for makrel.