Tilbehør, Salater
Røsti
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
225/55
kJ/kcal
Energi
8
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
2
g
Protein
40
g
Frugt/grønt pr. person
14
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
12 stk.
8 kartofler (ca. 500 g)
1 løg (ca. 100 g)
½ fennikel (ca. 75 g)
1 æg
¼ tsk. stødt muskatnød
½ tsk. salt
peber
1 spsk. olie
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250⁰ C, og sæt en plade ind i den.
Riv kartoflerne groft og løget fint. Pres kartofler og løg fri for væde – f.eks. ved at vride dem godt i et rent viskestykke. Skær fennikel i helt små tern. Rør æg og fennikel i blandingen, og tilsæt krydderier og olie.
Fordel kartoffelblandingen i 12 flade klatter på et stykke bagepapir. Skub bagepapiret over på den varme bageplade, og bag dem i ca. 25 min., til de er gyldne. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Servering
Server røsti som tilbehør til din varme mad sammen med grøntsager.
Tip
Hvis du ønsker færre kulhydrater, kan du erstatte kartoflerne med 600 g grøntsager som f.eks. gulerod, pastinak, persillerod eller knoldselleri.