Tilbehør
Rugblinis med rygeost og stenbiderrogn
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
575/135
kJ/kcal
Energi
12
g
Kulhydrat
6
g
Fedt
7
g
Protein
15
g
Frugt/grønt pr. stk.
13
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
12 stk.
Dej
75 g rugmel (ca. 1½ dl)
75 g hvede- eller boghvedemel (ca. 1¼ dl)
1 spsk. birkes eller sesamfrø, kan udelades
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 æg
2 dl mælk med højst 0,7 % fedt
2 spsk. flydende fedtstof
Topping
300 g rygeost
½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
reven skal og saft af 1 citron, usprøjtet
1 tsk. sennep
100 g ærter
salt, peber
1 lille rødløg (ca. 55 g)
1 bundt purløg
100 g stenbiderrogn
Sådan gør du
Dej
Bland alle de tørre ingredienser. Pisk æg, mælk og fedtstof i, og pisk dejen glat. Den skal være tyktflydende.
Fordel ca. ½ dl dej på en blinispande, og steg den i et par minutter.
Vend den, og steg den færdig på den anden side.
Topping
Rør rygeost og mælk sammen. Riv skallen af 1 citron, og pres saften. Tilsæt skal, saft og sennep. Bland ærterne i, og smag til med salt og peber.
Snit rødløget fint i små tern.
Servering
Kom 1-2 spsk. rygeost-topping på hver blinis. Kom 2-3 tsk. stenbiderrogn ovenpå. Drys rødløg og fintklippet purløg over.
Server retten som en forret eller let frokostret.
Variation
Du kan erstatte stenbiderrogn med røget laks i strimler.
Fakta
En original blinispande er ca. 12 cm i diameter. Du kan også bruge en almindelig pande. Hvis du laver blinis i en formstøbt blinispande, bliver der ca. dobbelt så mange blinis som angivet i opskriften.
Tip
Du kan købe færdiglavede blinis.