Snacks
Rugboller med chokolade
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
625/150
kJ/kcal
Energi
26
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
4
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
41
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 stk.
10 g gær
4 dl vand
2 dl yoghurt med højst 1,5 % fedt
1½ tsk. salt
1 spsk. honning, gerne flydende
1 tsk. vaniljesukker
100 g grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)
300 g rugmel (ca. 6 dl)
ca. 300 g hvedemel (ca. 6 dl)
75 g mørk chokolade med mindst 70 % kakao
Sådan gør du
Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen chokolade og rør dejen godt sammen. Den skal være lidt klistret. Hak chokoladen groft, og rør den i. Dæk skålen til, og lad den hæve 6-8 timer, gerne natten over, i køleskab.
Rør dejen igennem, og fordel den i 20 smurte muffinforme. Du kan også sætte dejen på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.
Bag rugbollerne ved 200° C i ca. 25 min. på midterste ovnrille. Afkøl bollerne på en bagerist.
Servering
Server rugboller med chokolade som et mellemmåltid eller i madpakken. De kan spises, som de er.
Opbevaring
Rugboller med chokolade kan fryses.