Rugboller med chokolade

Snacks

Rugboller med chokolade

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

625/150

kJ/kcal

Energi

26

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

4

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

41

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 stk.

10 g gær

4 dl vand

2 dl yoghurt med højst 1,5 % fedt

1½ tsk. salt

1 spsk. honning, gerne flydende

1 tsk. vaniljesukker

100 g grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)

300 g rugmel (ca. 6 dl)

ca. 300 g hvedemel (ca. 6 dl)

75 g mørk chokolade med mindst 70 % kakao

Sådan gør du

Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen chokolade og rør dejen godt sammen. Den skal være lidt klistret. Hak chokoladen groft, og rør den i. Dæk skålen til, og lad den hæve 6-8 timer, gerne natten over, i køleskab.

Rør dejen igennem, og fordel den i 20 smurte muffinforme. Du kan også sætte dejen på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.

Bag rugbollerne ved 200° C i ca. 25 min. på midterste ovnrille. Afkøl bollerne på en bagerist.

Servering

Server rugboller med chokolade som et mellemmåltid eller i madpakken. De kan spises, som de er.

Opbevaring

Rugboller med chokolade kan fryses.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.