Rugbroedsklapper

Rugbrødsklapper

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1275/305

kJ/kcal

Energi

28

g

Kulhydrat

12

g

Fedt

18

g

Protein

45

g

Frugt/grønt pr. person

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

1 portion

2 skiver fuldkornsrugbrød, fx Balancebrød fra Kohberg

1 spsk. ricotta

1 spsk. pesto

1 tynd skive hvidkål (ca. 25 g)

Et stykke agurk (ca. 20 g)

2-3 skiver pålæg med Nøglehulsmærket (ca. 30 g)

Sådan gør du

Rist rugbrødet.

Bland ricotta og pesto sammen.

Skær hvidkålen i strimler, og agurken i skiver.

Fordel ricotta og pesto-blandingen på hver skive brød.

Anret hvidkål, agurk og pålæg på den ene skive.

Læg den anden skive øverst.

Servering

Server rugbrødsklapper til frokost.

Tip

Du kan bruge hytteost i stedet for ricotta.

Det vil dog blive lidt mere flydende.

Tip Fx Til Opskrift

DIÆTISTENS KOMMENTAR

KULHYDRAT
Rugbrød bidrager med kulhydrat i kosten. Rugbrød er også en god kilde til fuldkorn.

*Balancebrød fra Kohberg har et lavere indhold af kulhydrat end mange andre rugbrød, og stadig et højt indhold af fuldkorn og kostfibre. Balancebrød er udviklet i et samarbejde imellem Diabetesforeningen og Kohberg. Kohberg støtter Diabetesforeningens arbejde med en del af overskuddet bl.a. fra salget af Balancebrød.

FEDT
Pesto er en kilde til det sunde, umættede fedt, da det har et højt indhold af olivenolie.

image-text
KEND DINE KULHYDRATER Forside

Kulhydrater og blodsukker

Kend dine kulhydrater er den nye kogebog, der giver tips til at spise færre kulhydrater og til at vælge kulhydrater af høj kvalitet. Samt 26 lækre opskrifter til inspiration til dagens måltider, udviklet med afsæt i de diabetesvenlige kostråd.

Medlemspris: 69 kr.

Ikke-medlem: 109 kr.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.