
Rugbrødsklapper
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1275/305
kJ/kcal
Energi
28
g
Kulhydrat
12
g
Fedt
18
g
Protein
45
g
Frugt/grønt pr. person
13
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
1 portion
2 skiver fuldkornsrugbrød, fx Balancebrød fra Kohberg
1 spsk. ricotta
1 spsk. pesto
1 tynd skive hvidkål (ca. 25 g)
Et stykke agurk (ca. 20 g)
2-3 skiver pålæg med Nøglehulsmærket (ca. 30 g)
Sådan gør du
Rist rugbrødet.
Bland ricotta og pesto sammen.
Skær hvidkålen i strimler, og agurken i skiver.
Fordel ricotta og pesto-blandingen på hver skive brød.
Anret hvidkål, agurk og pålæg på den ene skive.
Læg den anden skive øverst.
Servering
Server rugbrødsklapper til frokost.
Tip
Du kan bruge hytteost i stedet for ricotta.
Det vil dog blive lidt mere flydende.
DIÆTISTENS KOMMENTAR
KULHYDRAT
Rugbrød bidrager med kulhydrat i kosten. Rugbrød er også en god kilde til fuldkorn.
*Balancebrød fra Kohberg har et lavere indhold af kulhydrat end mange andre rugbrød, og stadig et højt indhold af fuldkorn og kostfibre. Balancebrød er udviklet i et samarbejde imellem Diabetesforeningen og Kohberg. Kohberg støtter Diabetesforeningens arbejde med en del af overskuddet bl.a. fra salget af Balancebrød.
FEDT
Pesto er en kilde til det sunde, umættede fedt, da det har et højt indhold af olivenolie.