Morgenmad
Ruggrød med æble
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
975/230
kJ/kcal
Energi
35
g
Kulhydrat
6
g
Fedt
5
g
Protein
40
g
Frugt/grønt pr. person
14
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
150 g ruggryn (ca. 4 dl)
5-6 dl vand
2 dl æblejuice
1 stort æble (ca. 165 g)
½ tsk. salt
Pynt
40 g hasselnødder
Sådan gør du
Kog ruggryn, vand og æblejuice i ca. 5 min. ved jævn varme under omrøring.
Skær æblet i små tern, og kom dem i grøden sammen med salt. Varm æblet igennem og smag til.
Hak hasselnødderne.
Servering
Server ruggrød med æble med hakkede hasselnødder. Server evt. mælk til.
Variation
Du kan anvende pære i stedet for æble.
Havregryn, gerne grovvalsede, eller rugflager kan erstatte ruggryn.
Tip
Kog 1 stilk citrontimian med i grøden.