Brød
Rugkernestykker
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
600/125
kJ/kcal
Energi
26
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
4
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
41
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
16 stk.
150 g knækkede eller skårne rugkerner (ca. 3 dl)
3 dl vand
1 dl syrnet mælkeprodukt naturel med højst 0,7 % fedt
½ dl kogende vand
25 g gær
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)
ca. 275 g hvedemel (ca. 4½ dl)
Drys
25 g rugflager (ca. 1 dl)
Sådan gør du
Kog rugkernerne i vandet i ca. 5 min. ved svag varme. Lad blandingen afkøle i 1-2 timer, evt. natten over.
Tilsæt syrnet mælkeprodukt og kogende vand. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem, den må gerne være lidt klistret. Dæk dejen til med et klæde, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned. Drys rugflagerne ud på bordet, og tryk dejen til en firkant ca. 20 x 25 cm og ca. 3 cm tyk oveni flagerne. Skær dejen i 16 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir med rugflagerne opad. Lad stykkerne efterhæve i ca. 20 min.
Bag rugstykkerne ved 200⁰ C i 18-20 min. på næstøverste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist.
Servering
Du kan servere rugkernestykker til de fleste måltider.
Opbevaring
Du kan fryse rugkernestykker.