Rugkernestykker

Brød

Rugkernestykker

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

600/125

kJ/kcal

Energi

26

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

4

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

41

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

16 stk.

150 g knækkede eller skårne rugkerner (ca. 3 dl)

3 dl vand

1 dl syrnet mælkeprodukt naturel med højst 0,7 % fedt

½ dl kogende vand

25 g gær

1 spsk. flydende fedtstof

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)

ca. 275 g hvedemel (ca. 4½ dl)

 

Drys

25 g rugflager (ca. 1 dl) 

Sådan gør du

Kog rugkernerne i vandet i ca. 5 min. ved svag varme. Lad blandingen afkøle i 1-2 timer, evt. natten over.

Tilsæt syrnet mælkeprodukt og kogende vand. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem, den må gerne være lidt klistret. Dæk dejen til med et klæde, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned. Drys rugflagerne ud på bordet, og tryk dejen til en firkant ca. 20 x 25 cm og ca. 3 cm tyk oveni flagerne. Skær dejen i 16 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir med rugflagerne opad. Lad stykkerne efterhæve i ca. 20 min.

Bag rugstykkerne ved 200⁰ C i 18-20 min. på næstøverste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist.

Servering

Du kan servere rugkernestykker til de fleste måltider.

Opbevaring

Du kan fryse rugkernestykker.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.