Tilbehør, Salater
Salat med bagt græskar og selleri
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1375/330
kJ/kcal
Energi
45
g
Kulhydrat
10
g
Fedt
9
g
Protein
400
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
1 lille hokkaidogræskar, usprøjtet (ca. 480 g)
1 lille knoldselleri (ca. 300 g)
½ citron, usprøjtet
1 spsk. olie
2 spsk. sennep
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
peber
3 kviste frisk estragon eller 1 tsk. tørret
1-2 håndfulde rucolasalat
50 g tørrede tranebær, kan udelades
Sådan gør du
Fjern kernerne fra græskaret, og del det og sellerien i mindre stykker. Riv skallen af citronen, og pres saften af den. Pres hvidløget, og rør det sammen med citronsaft og -skal, olie, salt og peber og estragon.
Vend grøntsagerne i blandingen, og læg dem i et smurt ovnfast fad eller på bagepapir på en bageplade. Bag dem i ca. 30 min. ved 180⁰ C, og afkøl derefter grøntsagerne.
Vend rucolasalaten med grøntsagerne lige inden servering, og drys tranebær over retten.
Servering
Server salat med bagte grøntsager som tilbehør til f.eks. kylling, fisk eller en grøntsagsret.
Variation
Du kan erstatte estragon med timian.
Tip
Du kan servere salaten varm. Undlad da rucolasalat og tranebær.
Du behøver ikke at fjerne skallen på hokkaidoen, da den bliver blød ved tilberedning.