Tilbehør, Salater
Saltet spidskål
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
825/195
kJ/kcal
Energi
14
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
8
g
Protein
200
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 spidskålshoved (ca. 800 g)
1½ spsk. salt
1 spsk. koldt vand
1 spsk. agavesirup
2 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. sennep
2 tsk. olivenolie
friskkværnet peber
60 g mandler (ca. 1 dl)
Pynt
karse
Sådan gør du
Halver spidskålen, og fjern stokken. Skær spidskålen i strimler. Bland kål, salt og vand i en skål, og lad det trække i ca. 20 minutter.
Skyl spidskålen grundigt fri for salt i rigeligt koldt vand. Kram den med hænderne et par gange. Lad det dryppe godt af.
Bland agavesirup, balsamicoeddike, sennep og olie til en marinade. Tilsæt friskkværnet peber.
Rist mandlerne på en tør pande, og lad dem køle af. Hak dem groft.
Bland spidskål og marinade, og drys med grofthakkede mandler.
Servering
Server saltet spidskål som tilbehør til lam eller svinekød.
Alternativ
Du kan anvende pinjekerner i stedet for mandler.