
Varme retter
Sellerisuppe
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
875/210
kJ/kcal
Energi
23
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
9
g
Protein
250
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 mellem selleriknold (ca. 750 g)
2 kartofler (ca. 150 g)
2 gulerødder (ca. 150 g)
1 løg (ca. 100 g)
1 l bouillon
3-4 dl skummet- eller minimælk
½ citron
1 bundt persille
1 fed hvidløg
1½ spsk. olivenolie
salt, peber
Sådan gør du
Skræl selleri, kartofler og gulerødder. Pil løget, og hak det i små tern. Skær selleri og kartofler i store tern. Skær gulerødderne i tynde strimler, brug evt. en kartoffelskræller. Kom kartofler, løg og selleri i bouillonen, og kog det i ca. 30 min., til de er møre.
Blend blandingen – evt. med en stavblender. Tilsæt mælk. Pres citronen, og tilsæt saften. Smag suppen til med salt og peber. Tilsæt gulerodsstrimlerne, og varm dem kortvarigt igennem.
Blend persillen sammen med hvidløg. Tilsæt olien. Smag til med salt og peber.
Servering
Rør persilleblandingen i den varme suppe. Server f.eks. salat eller groft brød til.