
Kolde retter
Sennepsmarineret kartoffelsalat med laks
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1225/290
kJ/kcal
Energi
36
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
19
g
Protein
115
g
Frugt/grønt pr. person
10
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
8-9 små kartofler (ca. 300 g)
¼ lille spidskål (ca. 140 g)
1 dl ærter, friske eller frosne (ca. 60 g)
½ lille rødløg (ca. 30 g)
1 spsk. kapers, kan udelades
½ potte dild
125 g røget laks i skiver
Marinade
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. sød fransk sennep
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. vand
salt, peber
Sådan gør du
Kog kartoflerne. Hæld vandet fra og afkøl dem. Skær kartoflerne i skiver. Snit spidskålen fint. Optø ærterne, hvis de er frosne. Snit rødløget fint. Klip eller hak dilden. Bland kartofler og grøntsager med dild og kapers.
Bland ingredienserne til marinaden, og hæld den over. Lad evt. salaten trække i ca. ½ time.
Skær laksen i strimler, og vend den i.
Servering
Server sennepsmarineret kartoffelsalat med laks som frokostret evt. med fuldkornsbrød til.
Variation
Du kan bruge røget hellefisk, røget ørred, tun eller rejer i stedet for laks.
Forårsløg eller salatløg kan erstatte rødløg.