
Tilbehør, Salater, Kolde retter
Sildesalat med rugbrødschips
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1475/355
kJ/kcal
Energi
35
g
Kulhydrat
12
g
Fedt
22
g
Protein
145
g
Frugt/grønt pr. person
12
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
3 røgede sildefileter (ca. 225 g)
7 jordskokker (ca. 250 g)
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. vand
12 friske rosenkål (ca. 150 g)
1 lille rødløg (ca. 65 g)
1 æble (ca. 110 g)
Dressing
1½ dl skyr
1-2 tsk. revet peberrod efter smag
salt, hvid peber
Rugbrødschips
7-8 meget tynde skiver rugbrød skåret af daggammelt fuldkornsrugbrød (ca. 200 g)
1 spsk. rapsolie
Sådan gør du
Fjern skind og evt. ben fra sildefileterne, og del dem i mindre stykker.
Skær jordskokkerne i tynde skiver eller i små tern. Vend dem i æbleeddike og vand, så de ikke bliver brune.
Skær stokken af rosenkålene, og pil bladene fra hinanden. Snit rødløget i tynde skiver. Skær æblet i meget tynde både, og vend dem sammen med jordskokkerne. Hæld evt. overskydende væske fra jordskokkerne, og bland grøntsager og æblebåde sammen. Fordel sildestykkerne på salaten.
Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
Pensl rugbrødet på den ene side, og skær det i mindre stykker.
Rist brødet i ovnen ved 175⁰ C (varmluft) i ca. 15 min. på midterste ovnrille, til det får farve, men uden at det branker. Vend evt. i brødchipsene under bagningen.
Afkøl chipsene på en bagerist.
Servering
Server sildesalat med dressingen og rugbrødschips til.
Variation
Du kan anvende 1½ dåse kippers i vand (ca. 200 g) i stedet for røgede sildefileter.
Røget forel eller varmrøget ørred kan også erstatte sild.
Spidskål er et alternativ til rosenkål.
Tip
Du kan komme rugbrødet i køleskab eller i fryseren i et par timer, så er det lettere at skære.