Varme retter, Vegetar
Simre-veggie
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1900/450
kJ/kcal
Energi
41
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
21
g
Protein
400
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 løg (ca. 100 g)
1 knoldselleri (ca. 750 g)
1 stor persillerod (ca. 160 g)
4 store stilke bladselleri (ca. 160 g)
2 gulerødder (ca. 130 g)
2-3 fed hvidløg
1 spsk. flydende fedtstof
1 dl blandede friske krydderurter, f.eks. salvie, timian og persille
4 dl tør hvidvin
1 dåse hakkede tomater med chili (400 g)
1 dåse hvide bønner (240 g)
salt, peber
Pynt
100 g revet parmesan
friske krydderurter
Sådan gør du
Halver løget, og hak det groft. Halver knoldsellerien, og skær den i tern. Skær persilleroden i små tern, og bladsellerien i skiver. Skær gulerødderne i tern. Pres hvidløgene.
Svits grøntsagerne i fedtstoffet i nogle minutter. Hold lidt bladselleri og gulerødder tilbage. Hak krydderurterne groft, og tilsæt dem sammen med hvidvinen.
Lad retten småsimre under låg i ca. 1 time. Rør i grøntsagerne undervejs. Tilsæt hakkede tomater, hvide bønner og resten af bladselleri og gulerødder.
Lad retten småkoge i yderligere ca. 10 min. uden låg. Smag til med salt og peber.
Servering
Server simre-veggie med revet parmesan og hakkede krydderurter drysset oven på, og evt. fuldkornsbrød til.
Variation
Erstat hvidvin med grøntsagsbouillon.
Tip
Du kan gøre retten mere fyldig ved at tilsætte ekstra hvide bønner.
Hvis du selv udbløder de hvide bønner, skal de koge med fra start.