Varme retter
Skinkegryde
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1200/285
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
24
g
Protein
200
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
1 løg (ca. 100 g)
½ lille hvidkål (ca. 300 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1-2 tsk. karry efter smag
200 g skinkekød i strimler
3 tørrede abrikoser (ca. 25 g)
1 dl vand
1 spsk. sennep
1 tsk. tørret rosmarin
evt. jævning
salt, peber
Sådan gør du
Skær løget i skiver, og snit det fint. Fjern stokken fra hvidkålen. Snit kålen fint.
Varm fedtstof op, tilsæt karry og “brænd det af”. Tilsæt kød, og brun det – lad kødet stege videre i nogle få min.
Tag kødet op. Kom løg og hvidkål i, og lad det dampe ved middel varme i ca. 5 min.
Hak abrikoserne fint, og tilsæt dem sammen med vand, sennep og rosmarin. Damp i yderligere 5 min.
Tilsæt kødet, og varm retten igennem. Jævn den evt., og smag til med salt og peber.
Servering
Server skinkegryde med f.eks. fuldkornsbulgur, -ris eller rugbrød til.