Varme retter
Skipperlabskovs
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1700/405
kJ/kcal
Energi
40
g
Kulhydrat
13
g
Fedt
27
g
Protein
230
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
400 g okse- eller kalvekød i tern på ca. 1½ cm, f.eks. tykkam eller bov
ca. ¾ l vand
2 løg (ca. 200 g)
2 laurbærblade
5 hele peberkorn
600 g kartofler, gerne melede
2 gulerødder (ca. 150 g)
¼ selleri (ca. 200 g)
3 persillerødder og/eller pastinakker (ca. 375 g)
salt, peber
½ bundt purløg
kaffe- eller tefilter
bomuldssnor
Sådan gør du
Kom oksekødsternene i en gryde, og dæk med vand. Hak løgene, og kom dem ved. Læg laurbærblade og peberkorn i et kaffefilter, og luk med bomuldssnor. Kog det med.
Kog kødet under låg i ca. 45 min. Fjern skummet et par gange.
Skær kartoflerne i tern, kom dem i gryden, og kog videre i ca. 15 min.
Skær imens gulerødder, selleri, persillerødder og pastinakker i tern, og tilsæt dem. Kog videre i 30 min. uden låg, til alt er mørt. Kartoflerne skal gerne koge lidt ud og jævne retten.
Tag posen med krydderier op. Smag til med salt og peber. Hak purløget, og drys over.
Servering
Server skipperlabskovs med syltede rødbeder og rugbrød.