Skipperlabskovs

Varme retter

Skipperlabskovs

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1700/405

kJ/kcal

Energi

40

g

Kulhydrat

13

g

Fedt

27

g

Protein

230

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

400 g okse- eller kalvekød i tern på ca. 1½ cm, f.eks. tykkam eller bov
ca. ¾ l vand
2 løg (ca. 200 g)
2 laurbærblade
5 hele peberkorn
600 g kartofler, gerne melede
2 gulerødder (ca. 150 g)
¼ selleri (ca. 200 g)
3 persillerødder og/eller pastinakker (ca. 375 g)
salt, peber
½ bundt purløg

 

kaffe- eller tefilter
bomuldssnor

Sådan gør du

Kom oksekødsternene i en gryde, og dæk med vand. Hak løgene, og kom dem ved. Læg laurbærblade og peberkorn i et kaffefilter, og luk med bomuldssnor. Kog det med.

Kog kødet under låg i ca. 45 min. Fjern skummet et par gange.

Skær kartoflerne i tern, kom dem i gryden, og kog videre i ca. 15 min.

Skær imens gulerødder, selleri, persillerødder og pastinakker i tern, og tilsæt dem. Kog videre i 30 min. uden låg, til alt er mørt. Kartoflerne skal gerne koge lidt ud og jævne retten.

Tag posen med krydderier op. Smag til med salt og peber. Hak purløget, og drys over.

Servering

Server skipperlabskovs med syltede rødbeder og rugbrød.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.