Tilbehør
Sommer-tzatziki
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
400/95
kJ/kcal
Energi
10
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
7
g
Protein
140
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
5 dl yoghurt naturel med højst 1,5 % fedt
½ lille spidskål (ca. 280 g)
1 agurk (ca. 285 g)
1-2 fed hvidløg efter smag
¼ tsk. stødt spidskommen, kan udelades
salt, peber
Pynt
purløg
Sådan gør du
Sæt yoghurten til afdrypning i et kaffefilter i 1-2 timer.
Snit spidskålen fint. Skær agurken i små tern. Pres hvidløg, og rør det sammen med afdryppet yoghurt.
Vend spidskål og agurk i, og smag til med salt, peber og evt. spidskommen.
Servering
Server salaten til f.eks. græske bøffer, stegt fjerkræ eller grillede grøntsager.