Varme retter
Spaghetti a la kålbonara
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1775/425
kJ/kcal
Energi
48
g
Kulhydrat
14
g
Fedt
24
g
Protein
140
g
Frugt/grønt pr. person
13
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
8-10 skiver mager bacon (ca. 100 g)
250 g fuldkornsspaghetti
1 fed hvidløg
1 savojkål (ca. 560 g)
2 æg
150 g flødeost med højst 17 % fedt
salt, peber
Pynt
parmesanost
frisk basilikum, kan udelades
Sådan gør du
Rist baconskiverne på en tør pande, til de er sprøde. Læg dem på fedtsugende papir. Bræk skiverne i små stykker.
Kog spaghettien efter anvisning på emballagen. Afdryp den. Gem ca. ½ dl af kogevandet.
Fjern fedtet fra panden. Hak hvidløget, og svits det let. Snit kålen fint, og rist den i ca. 5 min. Den må gerne blive brun.
Pisk æg og osten sammen, og tilsæt spaghettien, mens du rører. Kom blandingen på panden, og vend godt rundt. Kom evt. lidt af kogevandet fra pastaen i, hvis retten bliver for tør. Krydr med salt og peber.
Riv parmesanen, og drys den over retten. Pynt med basilikumblade, og server straks.
Servering
Server retten med salat til.