Middelhavskost
Spaghetti med grønt
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
2000/475
kJ/kcal
Energi
39
g
Kulhydrat
24
g
Fedt
22
g
Protein
210
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 fennikel (ca. 140 g)
1 broccoli (ca. 400 g)
1 bakke cherrytomater (ca. 300 g)
1 spsk. olie
1 tsk. tørret oregano eller timian
200 g fuldkornspasta (ca. 4 dl)
1 citron, usprøjtet
25 g parmesanost (ca. ½ dl)
½ dl olie, gerne oliven (ca. 45 g)
salt, peber
1 pakke varmrøget laks (ca. 125 g)
Sådan gør du
Halver fenniklen, og skær den i tynde skiver. Gem ”dildtoppen”. Del broccolien i små buketter. Halver cherrytomaterne.
Svits fennikel og broccoli i olien i ca. 5 min. ved middelvarme. Tilsæt oregano.
Vend tomaterne i blandingen, og svits dem kortvarigt.
Kog spaghettien efter anvisning på emballagen. Gem ca. 1 dl af kogevandet, og hæld resten fra.
Riv skallen af citronen. Halver den, og pres saften af de to halvdele.
Riv parmesanen fint.
Findel laksen.
Vend den varme spaghetti i grøntsagerne, og tilsæt olie, citronskal, -saft og parmesanost.
Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra spaghettien, hvis du synes, at den er for ”tør".
Smag til med salt og peber.
Vend laksen i, eller server den til retten.
Drys klippet fennikelgrønt over.
Servering
Server evt. en salat til.
Tip
Hvis du ønsker færre kulhydrater, kan du erstatte fuldkornspasta helt eller delvist med sojapasta.
Du kan købe en frisksnittet grøntsagsblanding f.eks. med kål.