Morgenmad
Speltgrød med æble og kanel
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
975/230
kJ/kcal
Energi
39
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
9
g
Protein
25
g
Frugt/grønt pr. person
12
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
½ æble (ca. 50 g)
1 dl speltflager (ca. 40 g)
1 dl havregryn (ca. 35 g)
15 g knækkede hvedekerner
1 tsk. sesamfrø
½ tsk. groft salt
½ tsk. stødt kanel
1 dl æble- eller appelsinjuice
1½ dl mini- eller skummetmælk
ca. 2½ dl vand
Sådan gør du
Skær æblet i små stykker. Bland æble og resten af ingredienserne i en gryde, og kog med låg i ca. 10 min.
Rør ofte, så grøden ikke brænder på. Kog til sidst grøden et par min. uden låg, til den får den ønskede konsistens.
Servering
Server speltgrød med æble og kanel som morgenmad eller til et fyldigt mellemmåltid.
Alternativ
Du kan forkorte kogetiden, hvis du sætter de knækkede hvedekerner i blød i 8-10 timer, inden du skal lave grøden. Hvis du laver grøden i mikroovnen, er det især vigtigt at sætte kernerne i blød forinden, for at grøden bliver tyggevenlig.