
Varme retter
Speltrisotto med kylling
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1450/345
kJ/kcal
Energi
32
g
Kulhydrat
8
g
Fedt
30
g
Protein
200
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 pakke kyllingeinderfileter (ca. 400 g)
1 spsk. flydende fedtstof
½ tsk. paprika
salt, peber
1 løg (ca. 100 g)
1 fed hvidløg
150 g hele speltkerner
1 dåse hakkede, flåede tomater (400 g)
1 dl vand
300 g grønne bønner, gerne frosne
50 g sorte oliven uden sten
salt, peber
Sådan gør du
Steg inderfileterne i fedtstoffet i ca. 10 min., til de er færdigstegte. Krydr med paprika, salt og peber, afkøl dem.
Skær evt. kyllingestykkerne i mindre stykker.
Hak løg og hvidløg fint, og svits dem i et par min., uden at de tager farve.
Kom speltkernerne i gryden sammen med flåede tomater og vand. Lad det koge under låg i ca. 20. min, til kernerne er møre. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs.
Tilsæt bønnerne, og kog dem med i ca. 5 min.
Kom kyllingestykkerne i, og varm retten igennem. Smag til.
Skær oliven i skiver, og drys dem over retten inden servering.
Servering
Server salat eller grøntsager og evt. fuldkornsbrød til.
Variation
Du kan erstatte speltkerner helt eller delvist med blomkålsris – derved reducerer du indholdet af kulhydrat i retten.
Øg evt. mængden af oliven til 100 g.