
Tilbehør, Salater, Kolde retter
Speltsalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1375/330
kJ/kcal
Energi
42
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
20
g
Protein
205
g
Frugt/grønt pr. person
10
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
140 g hele speltkerner (ca. 2 dl)
½ l grøntsagsbouillon
Marinade
1 spsk. olie
saft af 1 citron
1 spsk. balsamicoeddike
salt, peber
300 g rabarber
reven skal af usprøjtet citron
2 spsk. flydende honning
1 lille blomkålshoved (ca. 275 g)
250 g nye gulerødder
200 g røget mørbrad
Pynt
citronmelisse
Sådan gør du
Kog speltkernerne i grøntsagsbouillon efter emballagens anvisning, og afkøl dem.
Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og hæld den over speltkernerne. Lad kernerne trække i marinaden i mindst 30 minutter.
Skær rabarberne i mindre stykker. Riv citronskallen. Bland rabarberne med citronskal og honning, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blandingen ved 200° C i ca. 15 min., hvorefter de afkøles.
Del blomkålen i små buketter. Skær gulerødderne i mindre stykker. Skær mørbraden i tynde skiver. Bland ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber, og pynt med citronmelisse.
Servering
Server speltsalat som en frokostret.
Variation
Røget skinke eller kylling kan erstatte røget mørbrad.