Tilbehør
Spidscoleslaw
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
750/225
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
13
g
Protein
210
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
½ lille spidskål (ca. 280 g)
1 gulerod (ca. 65 g)
1 lille fennikel (ca. 70 g)
Dressing
½ citron
1 spsk. sennep
1½ dl skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
2 tsk. sukker/brun farin eller sødemiddel svarende til 10 g sukker
½ tsk. spidskommen – kan udelades
1 tsk. salt
peber
Pynt
10 g hasselnødder
Sådan gør du
Snit spidskålen fint. Riv guleroden groft. Skær fennikel i helt tynde skiver. Pres saften af citronen.
Rør saften sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.
Bland grøntsager og dressing sammen.
Lad salaten stå på køl og trække i mindst ½ time før servering.
Hak hasselnødderne groft, og drys dem over salaten lige inden servering. Rist dem evt. først på en tør pande.
Servering
Server spidscoleslaw til grillmad, stegt fisk eller kød.
Variation
Du kan erstatte spidskål med hvidkål.