
Varme retter, Vegetar
Spinatlasagne med salat af grønne asparges og vandmelon
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
2025/485
kJ/kcal
Energi
50
g
Kulhydrat
15
g
Fedt
36
g
Protein
320
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
500 g helbladet frossen spinat
1 løg (ca. 100 g)
250 g hytteost
2 æg
100 g reven ost med højst 17 % fedt
½ tsk. salt
4½ dl skummet- eller minimælk
1½ spsk. hvedemel
½ tsk. reven muskatnød
salt, hvid peber
ca. 8 fuldkornslasagneplader
Drys
40 g reven ost med højst 17 % fedt
Salat
1 bundt grønne asparges (ca. 200 g)
½ blomkål (ca. 225 g)
250 g vandmelon
1½ dl blodgrapesaft
1 spsk. rødvinseddike
salt, peber
Sådan gør du
Lasagne
Tø spinaten op, og knug den fri for væde. Bland spinaten med løg, hytteost, æg og ost.
Kog mælken op, og jævn den med hvedemel udrørt i koldt vand, mens du pisker. Kog mælkesovsen i 1-2 min., og smag til med reven muskatnød, salt og peber.
Fordel lasagneplader, spinatfyld og sovs i et ovnfast fad, og drys reven ost over lasagnen. Tilbered lasagnen i ca. 30 min. ved 200° C. på midterste ovnrille.
Salat
Knæk aspargesene i bunden, og halver dem. Del blomkålen i små buketter. Kog asparges og blomkål knap møre i letsaltet vand i ca. 1½ min. Afdryp og afkøl dem herefter.
Udstik melonkødet til runde kugler, og vend dem sammen med asparges og blomkål. Bland grapesaft og eddike sammen, og hæld dem over grøntsager og melon. Smag til med salt og peber.
Servering
Server spinatlasagne med salat af grønne asparges og vandmelon som hovedret, evt. med fuldkornsbrød til.
Variation
De grønne asparges kan erstattes med hvide asparges. Hvide asparges skrælles, inden de dampes møre.
Blomkål kan erstattes af broccoli.
Tip
Du kan erstatte lasagneplader helt eller delvist med hele dampede kålblade, f.eks. spidskål. Så bliver kulhydratindholdet i retten lavere.