Spinatsalat med kikærter

Tilbehør, Salater

Spinatsalat med kikærter

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

750/180

kJ/kcal

Energi

17

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

7

g

Protein

125

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 majskolbe (ca. 50 g)
2 peberfrugter, gerne rød og orange (ca. 360 g)
1 fed hvidløg
1½ spsk. olie, gerne olivenolie
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt peber
1 pose friske spinatblade (ca. 100 g)
1 lille dåse kikærter (ca. 250 g)

Sådan gør du

Skær majskolben i 1-2 cm tykke skiver. Skær peberfrugterne i tykke strimler.

Pres hvidløget, og bland det sammen med olie, oregano, salt og peber. Fordel blandingen over majs- og peberfrugtstykkerne. Bland evt. alle ingredienserne i en plastikpose.

Læg grøntsagerne i et ovnfast fad, og bag det i ca. 20 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Rør i blandingen et par gange. Afkøl grøntsagerne.

Bland spinatblade og kikærter forsigtigt sammen. Peberfrugterne kan evt. skæres i mindre strimler. Vend peberfrugter og majsstykker i salaten.

Servering

Server salaten som tilbehør til f.eks. fjerkræ- eller grøntsagsretter.

Tip

Du kan tilberede majs og peberfrugter på en grill.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.