Tilbehør, Salater
Spinatsalat med kikærter
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
750/180
kJ/kcal
Energi
17
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
7
g
Protein
125
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 majskolbe (ca. 50 g)
2 peberfrugter, gerne rød og orange (ca. 360 g)
1 fed hvidløg
1½ spsk. olie, gerne olivenolie
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt peber
1 pose friske spinatblade (ca. 100 g)
1 lille dåse kikærter (ca. 250 g)
Sådan gør du
Skær majskolben i 1-2 cm tykke skiver. Skær peberfrugterne i tykke strimler.
Pres hvidløget, og bland det sammen med olie, oregano, salt og peber. Fordel blandingen over majs- og peberfrugtstykkerne. Bland evt. alle ingredienserne i en plastikpose.
Læg grøntsagerne i et ovnfast fad, og bag det i ca. 20 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Rør i blandingen et par gange. Afkøl grøntsagerne.
Bland spinatblade og kikærter forsigtigt sammen. Peberfrugterne kan evt. skæres i mindre strimler. Vend peberfrugter og majsstykker i salaten.
Servering
Server salaten som tilbehør til f.eks. fjerkræ- eller grøntsagsretter.
Tip
Du kan tilberede majs og peberfrugter på en grill.