Kolde retter
Sprød salat med kylling
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1250/300
kJ/kcal
Energi
8
g
Kulhydrat
18
g
Fedt
26
g
Protein
220
g
Frugt/grønt pr. person
2
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
1 person
2 buketter blomkål (ca. 50 g)
2 buketter broccoli (ca. 60 g)
1 tomat eller 3 cherrytomater (ca. 50 g)
½ lille gul peberfrugt (ca. 60 g)
100 g kogt eller stegt kyllingebryst uden skind
Marinade
2 tsk. olie
2 tsk. eddike, gerne kryddereddike eller hvidvinseddike
2 tsk. vand
1 tsk. hakket persille
salt, peber
Pynt
2 tsk. pinjekerner
Sådan gør du
Del blomkål og broccoli i mindre buketter, overhæld det med kogende vand, og lad det trække i ca. 5 min. Afdryp grøntsagerne og afkøl dem.
Skær tomater og peberfrugt i mindre stykker. Bland alle grøntsagerne med kylling, som er skåret i skiver.
Bland ingredienserne til marinaden sammen, og smag til med salt og peber. Hæld den over salaten.
Pinjekernerne kan ristes på en tør pande, før de drysses over salaten.
Servering
Server sprød salat med kylling til frokost med fuldkornsbrød til.
Alternativ
I stedet for brød kan du blande kogt fuldkornspasta, -ris, -bulgur eller kartoffel i salaten. Lav evt. dobbelt mængde marinade.