Squashsalat med rabarber

Tilbehør, Salater, Kolde retter

Squashsalat med rabarber

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

775/185

kJ/kcal

Energi

13

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

14

g

Protein

185

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 squash (ca. 285 g)
1 tsk. salt
200 g rabarber
1 tsk. frisk ingefær
1 spsk. flydende honning
½ bundt forårsløg (ca. 50 g)
200 g ærter, evt. sukkerærter, friske eller frosne
1 pakke røget ørredfilet (ca. 125 g)

 

Marinade
1 spsk. olie
1 spsk. hvid balsamicoeddike
1 spsk. vand
peber

Sådan gør du

Skær squashen i skiver à ca. ½ cm, og drys salt over. Lad det trække i mindst 2 timer i en sigte, så væden kan dryppe fra. Aftør skiverne.

Skær rabarberstilkene i ca. ½ cm tykke skiver. Riv ingefæren fint, og bland den med honning. Kom det i rabarberblandingen, læg det på et stykke stanniol, og fold det sammen til en pakke. Grill rabarberpakken i ca. 10 minutter, eller til rabarberne er møre. Afkøl dem.

Bland ingredienserne til marinaden. Hvis der er væde ved rabarberne, kan du vende det i marinaden.

Snit forårsløgene. Overhæld ærterne med kogende vand, hvis de er frosne. Bland squash, forårsløg og ærter i et fad.

Pluk ørreden i mindre stykker, og fordel den på salaten sammen med rabarber.

Servering

Server squashsalaten som forret eller let frokostret med fuldkornsbrød til.

Tip

Du kan bage rabarberne direkte i et ovnfast fad i ovnen ved 200° C i ca. 15 min. på midterste ovnrille.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.