Tilbehør, Salater, Kolde retter
Squashsalat med rabarber
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
775/185
kJ/kcal
Energi
13
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
14
g
Protein
185
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 squash (ca. 285 g)
1 tsk. salt
200 g rabarber
1 tsk. frisk ingefær
1 spsk. flydende honning
½ bundt forårsløg (ca. 50 g)
200 g ærter, evt. sukkerærter, friske eller frosne
1 pakke røget ørredfilet (ca. 125 g)
Marinade
1 spsk. olie
1 spsk. hvid balsamicoeddike
1 spsk. vand
peber
Sådan gør du
Skær squashen i skiver à ca. ½ cm, og drys salt over. Lad det trække i mindst 2 timer i en sigte, så væden kan dryppe fra. Aftør skiverne.
Skær rabarberstilkene i ca. ½ cm tykke skiver. Riv ingefæren fint, og bland den med honning. Kom det i rabarberblandingen, læg det på et stykke stanniol, og fold det sammen til en pakke. Grill rabarberpakken i ca. 10 minutter, eller til rabarberne er møre. Afkøl dem.
Bland ingredienserne til marinaden. Hvis der er væde ved rabarberne, kan du vende det i marinaden.
Snit forårsløgene. Overhæld ærterne med kogende vand, hvis de er frosne. Bland squash, forårsløg og ærter i et fad.
Pluk ørreden i mindre stykker, og fordel den på salaten sammen med rabarber.
Servering
Server squashsalaten som forret eller let frokostret med fuldkornsbrød til.
Tip
Du kan bage rabarberne direkte i et ovnfast fad i ovnen ved 200° C i ca. 15 min. på midterste ovnrille.