Varme retter
Squashsuppe
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
775/185
kJ/kcal
Energi
23
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
12
g
Protein
175
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1½-2 squash (ca. 500 g)
1 løg (ca. 100 g)
100 g røde linser (ca. 1¼ dl)
100 g ærter, gerne frosne (ca. 1 dl)
1 l bouillon
1 dl friskhakket oregano eller 2 tsk. tørret
1 dl friskhakket basilikum eller 2 tsk. tørret
2 dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt
salt, peber
Sådan gør du
Hak squash og løg groft, og kog dem i ca. 20 min. i bouillon sammen med linser, ærter og halvdelen af krydderurterne.
Blend suppen, og tilsæt madlavningsfløde. Kog suppen op, og smag til med salt og peber.
Servering
Drys resten af krydderurterne over suppen.
Server squashsuppe som let middagsret med fuldkornsbrød til.
Tip
Tilsæt 200 g kogt skinke eller kylling i tern til den færdige suppe.
Kødboller med højst 10 % fedt kan også gøre suppen mere fyldig.
Du kan drysse brødet med revet ost og gratinere i ovnen ved 200⁰ C i få min., til osten er gylden.