Varme retter
Stegt flæsk med persillesovs og letsaltet hvidkålssalat med rødbeder
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
2025/480
kJ/kcal
Energi
22
g
Kulhydrat
33
g
Fedt
22
g
Protein
225
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
600 g svinebryst, stegestykke i skiver à ½-1 cm
salt, peber
Sovs
4 dl skummet- eller minimælk
2½ spsk. hvedemel
1 tsk. flydende margarine
1 bundt persille
salt, hvid peber
Hvidkålssalat
½ hvidkål (ca. 800 g)
1 spsk. groft salt
100 g syltede rødbeder uden tilsat sukker
15 hasselnødder (ca. 20 g)
Marinade
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. vand
1 tsk. flydende honning eller sukker
Sådan gør du
Dup skiverne tørre med køkkenrulle, og krydr med salt og peber. Steg flæsket på pande eller i ovn.
På pande
Brun flæsket ved kraftig varme i 2-3 min. på hver side.
Skru ned for varmen, og steg videre i 20-25 min., til flæsket er tilpas brunt og sprødt. Det må ikke branke. Stegetiden afhænger af skivernes tykkelse, og hvor meget varme, du steger ved. Vend skiverne et par gange under stegningen.
Tag flæsket af panden, når det er stegt færdigt, og læg det på fedtsugende papir.
I ovn
Læg flæsket på en bageplade med bagepapir, og steg ved 225° C i ca. 30 min. på næstøverste ovnrille, til flæsket er tilpas brunt og sprødt. Vend evt. flæsket, og flyt det fra det afsmeltede fedt på papiret.
Læg flæsket på fedtsugende papir, når det er færdigstegt.
Persillesovs
Pisk 2 dl mælk og melet til en jævning i en tykbundet gryde. Varm op, og pisk resten af mælken og fedtstoffet i. Kog sovsen godt igennem i ca. 5 min., mens du pisker.
Hak persillen, og tilsæt den. Smag til med salt og peber.
Hvidkålssalat
Snit hvidkålen fint, og bland med groft salt. Lad det trække i mindst ½ time.
Kom kålen i en sigte, og skyl saltet af. Tryk vandet af kålen. Skær rødbederne i små tern. Hak nødderne.
Bland ingredienserne til marinaden, og hæld den over kål og rødbedetern. Drys nødderne over.
Servering
Server stegt flæsk med persillesovs og letsaltet hvidkålssalat med rødbeder og kartofler.