Varme retter
Svampesuppe med knas
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1475/350
kJ/kcal
Energi
35
g
Kulhydrat
15
g
Fedt
14
g
Protein
255
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
400 g blandede svampe
1 løg (ca. 100 g)
2 store persillerødder (ca. 320 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 liter bouillon efter eget valg
½ dåse kikærter (ca. 120 g)
4 kartofler (ca. 240 g)
2 tsk. stødt timian
1 spsk. æbleeddike
2½ dl madlavningsfløde 4 %
salt, peber
50 g solsikkekerner (ca. 1 dl)
1½ spsk. sojasauce
friskhakkede krydderurter efter eget valg
Sådan gør du
Skær svampene i mindre stykker. Halver løget, og skær det i små tern. Halver persillerødderne, og skær dem i mindre tern.
Rist svampene ved høj varme i nogle min., til væden er svundet ind. Tag svampene af varmen, og gem dem til senere.
Brun løg og persillerødderne i fedtstoffet i ca. 5 min.
Tilsæt bouillon, kikærter, kartofler, timian og æbleeddike. Kog suppen i ca. 20 min. under låg, til grøntsagerne er møre.
Blend suppen. Tilsæt fløde og svampe. Varm suppen igennem, og smag til med salt og peber.
Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de begynder at få farve. Tag panden af varmen. Tilsæt sojasauce, og rør i blandingen, indtil sojasaucen er fordampet.
Servering
Drys solsikkekerner og krydderurter over suppen, og server evt. fuldkornsbrød til.
Tip
For færre kulhydrater kan du undlade kartoflerne og i stedet øge mængden af grøntsager og f.eks. tilsætte en rest kylling.